• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • html slider
  • 9
11 22 33 44 55 66 77 88 99
jquery image carousel by WOWSlider.com v8.8

Stołówka

Dzień

Obiad

Skład

Poniedziałek

03.11.2025

- zupa kapuśniak z kiszonej kapusty

- buchty z czekoladą

- kompot owocowy/woda          

- boczek wędzony (boczek wieprzowy 80%, sól), kiełbasa śląska(mięso 

z szynki wieprzowej 91%,sól, gorczyca, gluten, mleko, może zawierać soję, seler, łącznie z laktozą), marchew, pietruszka  korzeń, por,  seler, ziemniaki, kapusta kiszona, sól, pieprz

- mąka pszenna, drożdże, jaja, olej rzepakowy, mleko w proszku, cukier, sól, może zawierać  soję, czekolada gorzka 70% (miazga kakaowa, cukier), masło 82%

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka, cukier

Wtorek

04.11.2025

- zupa grysikowa z kalafiorem

- pulpety w sosie pieczarkowym

- ziemniaki

- kompot owocowy/woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, kalafior, kasza manna, sól, pieprz

- mięso wieprzowe z łopatki, mąka pszenna, bułka pszenna, olej rzepakowy, jajka, czosnek, pieczarki, cebula, masło, śmietana 18%,sól, pieprz

- ziemniaki,  mleko 3/2%, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Środa

05.11.2025

- zupa rosół z lanym ciastem

- potrawka z kurczaka

- ryż

- kompot owocowy/ woda

- wywar mięsno-warzywny, (kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń i nać, lubczyk, mąka pszenna, jajka, seler, por, sól, pieprz

- filet z kurczaka, mąka pszenna, olej rzepakowy, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, brukselka, fasolka szparagowa, kalarepa, sól

- ryż paraboliczny, sól

- jabłko, czarna i czerwona porzeczka, aronia, wiśnia, truskawka

Czwartek

06.11.2025

- zupa barszcz ukraiński

- naleśniki z serem

- kompot owocowy/ woda 

- wywar mięsno-warzywny(porcja rosołowa z drobiu, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, por, seler, buraki, śmietana 18%, sól, pieprz

kapusta kiszona, fasola jaś

- jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, mleko 3/2% , ser twaróg półtłusty, cukier śmietana 18%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

Piątek

07.11.2025

- zupa pomidorowa z ryżem

- ryba miruna smażona 

- ziemniaki

- kapusta gotowana z marchewką

- kompot owocowy /woda

- wywar mięsno-warzywny(kurczak, marchew, pietruszka, seler, por), marchew, pietruszka korzeń, nać, seler, śmietana 18%, koncentrat pom. 28%-30%, sól, ryż

- ryba miruna, bułka tarta, jaja, sól, pieprz

- ziemniaki, mleko 3/2%

- kapusta kiszona, marchewka, sól, pieprz, cebula, masło 82%

- czarna i czerwona porzeczka, wiśnia, śliwka, jabłko, cukier

 

W wyjątkowych przypadkach może nastąpić zmiana jadłospisu. Dania przygotowane w kuchni szkolnej mogą zawierać śladowe ilości alergenów. Wykaz składników z wyszczególnieniem alergenów dostępny u intendenta.

 

Regulamin

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej. 

 

Opłata za obiady w listopadzie 2025r. wynosi:

18dni x 6zł (koszt jednego obiadu ) = 108zł

Termin płatności do 10.11.2025 r.

W przypadku nieuiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy

i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach w danym dniu do godz. 9.00 osobiście lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89 .

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

 

Wpłat dokonujemy u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej
lub przelewem na nr rachunku 351050 1214 1000 0023 5609 1260.

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady.

Bardzo prosimy wpłacać w terminie dokładną kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Intendent, w świetlicy szkolnej lub telefonicznie pod nr 32 248 45 89.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu po uzgodnieniu z Panią Intendent. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

Istnieje możliwość wykupienia obiadu w danym dniu w trakcie przerwy obiadowej. Jednak pierwszeństwo odbioru posiłku mają uczniowie z wykupionymi obiadami abonamentowymi. Nie dajemy codziennej gwarancji dostępności poszczególnych dań, dlatego zachęcamy do wykupienia obiadów przynajmniej na 1 tydzień.

Update cookies preferences